Cover schaken.nl no 1 2023

Tex de Wit kent u natuurlijk als comedian, tekstschrijver, en cabaretier waarbij hij in allerlei Tv-programma’s optrad zoals bij Arjen Lubach, De Wereld Draait Door of De Slimste Mens. Wanneer u als toeschouwer De Tata on Tour dag in de Johan Cruijff ArenA hebt bezocht dan weet u dat Tex ook verstand heeft van schaken. Tex de Wit is namelijk ook schaakmeester en hij liet 19 januari zijn licht schijnen op de partijen van de wereldtoppers die aan het Tata Steelschaaktoernooi deelnamen. Dat zijn natuurlijk allemaal moderne profschakers.

Voorproefje

Maar wie was eigenlijk de eerste profschaker in de geschiedenis? Op die vraag heeft Tex een duidelijk antwoord en dat kunt u hier lezen.

Wilt u het vervolg ook lezen? Dat kan in het eerste nummer van Schaken.nl Magazine van 2023. Dan leest u niet alleen het verhaal van Tex de Wit, maar kunt u ook genieten van het commentaar van Anish Giri bij zijn overwinning op Magnus Carlsen, leest u de kijk van Loek van Wely op de toernooioverwinning van Anish in Wijk aan Zee, en leert u wat boksen en tatoeages met schaken te maken, en nog heel veel meer!

Bestellen

Als u dit nummer wilt bestellen dan kan dat via deze pagina.

Abonneren (4 nummers per jaar) kan ook.

Bent u lid van de KNSB? Dan krijgt u een ledenkorting