Het snelschaaktoernooi telde vrijdagavond 58 deelnemers – 55 hielden het tot het einde vol. Kwantitatief niet enorm, maar kwalitatief was de bezetting erg sterk. De hoogste finalegroep telde een stel snelle jeugdspelers, maar ook Mr Evergreen Manuel Bosboom en de langzaam maar zeer zeker schuivende Indiër V Rajesh.
Thomas Beerdsen was in deze groep oppermachtig met 8 punten uit 9 partijen. Hij speelde zeer soepel en makkelijk en gaf alleen remises af aan de nummer twee, Hing Ting Lai (7 punten) en Liam Vrolijk, die vierde werd met 5½ punt. Daartussen zat de weer ouderwets op dreef zijn de Bosboom, die natuurlijk niet aan remises deed en op 6 uit 9 uitkwam. Rajesh en Lucas van Foreest eindigden op 5. Van Foreest zette Bosboom pardoes mat in een Najdorf en kreeg daarvoor een ovatie.
Er waren in totaal zes groepen. In groep 2 eindigden Dries Wedda, Bas Haver en Rick Lahaye gebroederlijk bovenaan met 8 punten. In groep 3 werd Geon Knol afgetekend winnaar met 8½ uit 9. Groep 4 werd een prooi voor Djad Maes met 6 uit 8. Tjerk Sminia bracht met 7 uit 8 groep 5 op zijn naam, en William Gijssen won groep 6 met 8 uit 8.