Op zaterdag 5 en zondag 6 september mochten de schakers tot en met 10 jaar weer voor het eerst fysiek achter het schaakbord.
Bij de jeugd algemeen streden 42 spelers om de titel. Tommy Grooten (Eindhoven) was vooraf de grote favoriet. Hij verloor echter in de eerste ronde (van Marnix Wolthuis uit Hilversum) en moest dus in de achtervolging. Sascha Kurt (Eindhoven) nam na de eerste dag de leiding met 5 uit 5. Op zondagochtend moesten de twee clubgenoten tegen elkaar. Tommy pakte een een mooie partij de overwinning tegen Sascha en kwam langszij. Tommy scoorde daarna nog 3,5 punt tegen Sascha 3, waardoor Tommy alsnog ongedeeld de titel opeiste met 7,5 uit 9. Proficiat!
Sascha werd tweede met 7 uit 9 gevolgd door een groepje van drie met 6,5 uit 9: Akshaj Kapatal (Lelystad), Wouter Terlouw (Soest) en Daniel Nijhuis (Hilversum). 
Volledige eindstand 2020 E jeugd (algemeen)
E meisjes

Top 4 bij de meisjes (foto Ad Bruijns)
Ook bij de meisjes was het bijzonder spannend. 18 meisjes sterden daar om de meisjes titel. Op dag 1 nam Eli Alia Jorritsma (Groningen) ongeslagen de leiding met 5 uit 5. Op dag 2 moest ze zien haar voorsprong van een punt in stand te houden. In de ochtendronde speelde ze tegen een van haar concurrentes Sarah Joy Koorevaar (Gouda) remise. Ze bleef haar dus voor, maar Emma Barbier (Voorburg) kwam een halfje dichterbij. Het ging dus tussen deze drie. In ronde 7 wonnen ze alledrie, maar in ronde 8 ging het voor Eli Alia toch nog mis in haar partij tegen Frederieke Regterschot (Aerdenhout). Ze kwam eerst gewonnen te staan, kreeg nog remisekansen in een pionnen eindspel, maar moest uiteindelijk opgeven. Emma kwam daardoor alleen aan de leiding en maakte het in ronde 9 heel snel af. Met een score van 8 uit 9.werd zij de nieuwe Nederlands Kampioene. Proficiat! Eli Alia en Sarah Joy werden tweede en derde met beide 7,5 uit 9. Frederieke werd knap vierde met 6 uit 9. 
Volledige eindstand 2020 E meisjes
Coronaproof
De organisatie gaf een demonstratie hoe je in coronatijd een jeugdschaaktoernooi organiseert met de volgende maatregelen:
– Ruime indeling van de speelzaal;
– Brede gangpaden en inrichtingsverkeer voor de looproute;
– Schoonmaak voor de handen voor alle deelnemers bij de ingang voor elke ronde;
– Geen toeschouwers in de speelzaal;
– Live borden, zodat iedereen thuis toch kan volgen;
– Veel foto’s om toch sfeer te kunnen laten zien;
– Speciale zaal voor begeleiders met vaste zitplaatsen op 1,5 meter van elkaar;
– Maximaal 1 begeleider per deelnemer;
– Kleine prijsuitreiking met uitsluitend de prijswinnaars in de zaal (top 4 meisjes en top 9 jeugd);
– Goede afspraken met de horeca / hotel over verantwoordelijkheid in de zalen;
– Vooraf goede digitale registratie van de deelnemers en contactgegevens van de begeleiders.

Kleinschalige prijsuitreiking door KNSB bestuurslid Iozefina Werle (foto Ad Bruijns)