Op 29 juni was het weer groot feest in Meppel bij de Nationale Pupillendag, het officiele Nederlands Kampioenschap Schaken t/m 7, 8 en 9 jaar. Het was voor de derde keer in Meppel. De organisatie had dit keer alles uit de kast getrokken met live borden, simultaans, workshops, speciale winkels, deel 2 van Simon de Schaker en als kers op de taart: Circus Okidoki.
Met een spetterende show sloot het circus af nadat alle deelnemers op deze warme dag 7 ronden lang hun kunsten op het schaakbord hadden vertoond.

Circus Okidoki (foto EvB)
In groep F was het Tommy Grooten uit Eindhoven die met 6,5 uit 7 de titel opeiste. Wat vorig jaar niet lukte, ging deze keer goed. Cecilia Pereira Garza uit Nijmegen werd meisjeskampioene (7e algemeen, 5 uit 7).
In groep G was het verrassend Wouter Terlouw uit Soest die met 7 uit 7 de titel pakte. De favoriete voor de titel, Luna Huang uit Eindhoven, wel nog de meisjeskampioene, maar 3e algemeen (5,5 uit 7).
In groep H was ook duidelijk 1 de sterkste. Noah Ritzerveld uit Wassenaar scoorde namelijk 6,5 uit 7. De meisjes titel ging hier naar Sarah Barbier uit Voorburg (9e algemeen, 4,5 uit 7).

Iozefina overhandigt de collage aan de organisatoren (foto EvB)
De organisatie had het geweldig gedaan in drie edities. Ze ontvingen uit handen van Bestuurslid jeugd, Iozefina Paulet, daarom een collage met sfeer beelden van de afgelopen edities. Volgende jaar gaat de Nationale Pupillendag zo goed als zeker naar Maastricht.