Het Europees jeugdkampioenschap in hybride vorm zit erop. Elf Nederlandse jeugdtalenten hebben een week lang op Papendal aan hun schaken gewerkt en negen spannende partijen gespeeld.
Siem verloor in de voorlaatste ronde en daardoor raakten de medailles uit zicht, maar met 5,5 uit 9 heeft hij de schade na een matige start redelijk weten te beperken en is 7e geworden bij de jongens U18. Op een half punt daarachter eindigden Onno (10e plaats) en Tim (12e plaats). Bij de meisjes U18 compenseerde Cato een mislukt middenstuk van het toernooi met een goede eindsprint. Dat gold ook voor Khoi bij de jongens U16 en Janice heeft bij de meisjes U12 in de tweede toernooihelft geen partij meer verloren. Gachatur verloor bij de jongens U12 een paar partijen op rij, maar won gelukkig de laatste.
Bij de jongens U10 hebben we momenteel een sterke generatie. Oscar wist zijn laatste twee partijen knap te winnen en eindigde met 6,5 uit 9 op de 8e plaats. Daniel speelde ook een sterk toernooi en eindigde een punt daarachter. Akshaj bleef helaas te snel spelen en verloor daardoor enkele mooie stellingen. Bregje deed er bij de meisjes U10 aan het eind nog een schepje bovenop en leverde een keurige finish af. Onze talenten hebben een uitstekende wedstrijdmentaliteit.
De partijen waren live te volgen op Tornelo en Chess24. De resultaten van de Nederlanders en de eindstanden zijn op Chessresults te vinden. 
Merijn van Delft