Door de vele remises bovenin, die zeker niet zonder strijd tot stand kwamen, is de kopgroep in de vijfde ronde van het Condigne Open NK Schaken weer ineengeschoven.
Op het topbord vergiste Vyacheslav Ikonnikov zich in de opening en moest hij hard werken om de stand tegen de gewiekste Valery Loginov gelijk te trekken. Chanda Sandipan plaatste een heel interessant dameoffer tegen Sergei Lobanov en kwam daarmee heel ver met zwart, maar moest toch in remise berusten. Dat moest ook Koen Leenhouts, die de hele middag gewonnen stond maar uiteindelijk ten offer viel aan een geniale pattruc van Casper Schoppen.
Thomas Beerdsen hield Erwin l’Ami keurig op remise, en dat deed ook Nick Maatman tegen Erik van den Doel. Daardoor waren er maar twee spelers die de Russische trojka bijhaalden. Dimitri Reinderman won een toreneindspel van Nico Zwirs op zitvlees, terwijl Lucas van Foreest veel eerder op de dag Liam Vrolijk al had overvallen met een standaard-loperoffer gevolgd door een onweerstaanbare aanval.