Op 18 november vond de tweede kwalificatie plaats voor het  NK VO (Nederlands Kampioenschap voor teams van middelbare scholen). De spelers van de geplaatste teams uit de 1e kwalificatie mochten niet meer meedoen, maar er waren ook weer nieuwe  teams. Weer deden er ruim 300 spelers mee verdeeld over drie categorieen. 
VO I (alle leerjaren)
De groep VO I werd verrassend gewonnen door Abhiram Tangirala van het Rivers International uit Arnhem. Hij scoorde 6,5 uit 7. Zijn team haalde de finale niet. Die plaatsen gaan naar het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam en het Gymnasium Haganum. Drie andere teams behaalden evenveel punten als het Haganumr. In dat geval kijken we naar de hoogste individuele score. Die was voor Haganum. Drie andere teams hadden de finale al bereikt: Christelijk Gymnasium Utrecht, Atheneum Hageveld Heemstede en het Stedelijk Gymnasium Leiden. In deze categorie was er in de 1e kwalificatie een extra ticket vergeven. We hebben besloten om in de derde kwalificatie nog eens een extra ticket te vergeven (3 in totaal), zodat het deelnemersveld van de finale op 8 uitkomt.
Zie hier de uitslagen.
VO II (eerste twee leerjaren)
In categorie VO II (eerste twee leerjaren)  waren in de eerste kwalificatie al het Cygnus Gymnasium Amsterdam en het Leidsche Rijn College geplaatst. Daar komen nu bij het Utrecht Stedelijk Gymnasium en het Stedelijk Gymnasium Leiden. Proficiat!
Zie hier de uitslagen
VO III (max. 1 clubspeler, alle leerjaren)
n categorie VO III (max. 1 clubspeler) was het in deze 2e kwalificatie op 18 november weer super druk. Met 144 deelnemers was het tevens weer de grootste groep. Een enkel team was zelfs overgestapt uit een andere categorie om meer kans te maken. Het had gelijk resultaat want het Porta Mosana College uit Masstricht behaalde gelijk de meeste punten. Het Wolfert Lyceum Bergschenhoek is nieuw deze kwalificatie en met een score van 20,5 punt ook direct geplaatst voor de finale. Zij voegen zich bij  De Passie uit Wierden en het Huygens Eindhoven. 
Zie hier de uitslagen
Op 2 december is de laatste kwalificatie en dan zijn er nog 7 tickets te vergeven, 3 bij VO I, 2 bij VO II en nog 2 bij VO III. De locatie van de finale is dan waarschijnlijk ook bekend. Die vindt plaats bij de Tata Steel on Tour locatie op donderdag 19 januari 2023.