Uitdagen van een nieuwe tegenstander gaat heel eenvoudig.
Login, kies “speel” in de linkerbalk. 
Je kunt nu kiezen om te schaken:

tegen kinderen van de eigen school / club
Bij snelschaak, ligt het eraan wie er op dat moment online is. Kies vrienden of clubgenoten als je tegen alleen bekenden wilt spelen. Klik op de persoon waartegen je wit spelen. Is er geen bekende online, dan kun je het programma een uitnodiging naar iemand laten uitdoen die ook toevallig online is en een tegenstander zoekt. Als deze je uitnodiging accepteert begint direct de partij.
Bij langzaamschaak kies je eerst het speeltempo en zie je direct de tabbladen vrienden en clubgenoten en kun je deze uitnodigen voor een partij.
Alle Nederlandse kinderen die via de KNSB zijn aangemeld worden naast hun eigen school of club ook automatisch lid van de Online Jeugdschaakclub Nederland.
 
tegen kinderen van andere scholen en clubs via de door de KNSB georganiseerde schaaktoernooien
Elk toernooi cyclus is weer een nieuwe club. De KNSB zal een groot deel van deze toernooien gaan organiseren. Daarnast is het mogelijk dat ook de eigen school of club toernooien gaan organiseren.
 
tegen de computer
Het voordeel van schaken tegen de computer is dat de computer altijd online is. Wees niet bang om tegen de computer te schaken. De computer past haar niveau aan, aan jou spelniveau.
 
tegen kinderen over de hele wereld (snel- of live schaken) die op dat moment ook online zijn
Bij snelschaak wil je natuurlijk direct een tegenstander. Doordat Chesskid al heel erg populair is, kun je altijd wel iemand vinden die het op dat moment tegen je wil opnemen. Je herkent het door het wereldbolletje. Als je dan zegt spelen, dan geef je het programma de opdracht een uitnodiging naar iemand te laten uitdoen die ook toevallig online is en een tegenstander zoekt. Als deze je uitnodiging accepteert begint direct de partij. Je kun ook wachten tot je zelf wordt uitgedaagd.

Ga naar chesskid.com