Wat?
Alle leden van de Online Jeugdschaakclub Nederland kunnen punten verdienen voor de ranglijst. Aan het einde van het seizoen kunnen alle verdiende punten vervolgens verzilverd worden voor echte prijzen. 
Hoe verdien je punten?
Door actief partijen te spelen of puzzels op te lossen op de  Online Jeugdschaakclub Nederland op Chesskid. De meeste punten zijn te verdienen bij de verschillende toernooien die de KNSB daar organisaeert. 
Wat kun je winnen?
Natuurlijk gaat het om de eer, maar echte prijzen zijn ook leuk toch? De winnaar afgelopen seizoen kon voor € 80 prijzen uitzoeken. 
Hoe kun je zien wanneer de toernooien zijn?
De toernooien worden zowel op de site van de Online Jeugdschaakclub Nederland als van Chesskid aangekondigd. Op vrijdagmiddag zijn er wekelijks om 16.00 uur toernooien en op zondagmiddag om 16.00 uur eens in de maand. Later dit seizoen komen er nog meer toernooisoorten bij. 
Hoe kun je deelnemen?
Voor de vrijdagtoernooien door 10 minuten voor tijd in te loggen en je in de toernooikamer te melden dat je mee wil doen. De toernooien starten automatisch dus wees op tijd en loop niet weg uit de toernooikamer. De toernooikamer vind je door op de toernooilink in de aankondiging te klikken of via Speel, Snel en dan op de juiste toernooilink te klikken. 
Voor de zondagtoernooien moet je je eenmalig eerst melden voor het juiste club niveau (Pion, Loper, Paard, Toren, Koningin of Koning). Doe dit wel uiterlijk de donderdag voor het toernooi, anders kunnen we niet garanderen dat je aan het toernooi kunt meedoen. Meld je vervolgens ca. 10 minuten voor de start van het toernooi in de toernooizaal.  
Ga naar toernooien voor een overzicht.