Nummer 3 van Schaken.nl verschijnt deze week

Aan het eind van deze week, zo rond 8 september, valt het derde nummer van Schaken.nl van dit jaar bij alle abonnees in de bus. Dat is dus weer ruim 80 pagina’s aan interviews, schaaktechnische artikelen en leuke en informatieve verhalen.

Sopiko Guramishvili (de vrouw van Anish Giri) staat dit keer op de cover vanwege een interview over haar leven met Nederlandse sterkste schaker. Tex de Wit keek naar schaakpartijen in films en dat levert hele geslaagde voorbeelden op, maar ook een paar missers natuurlijk. Max Warmerdam komt analytisch terug op cruciale partijfragmenten uit het NK 2023 (dat gewonnen werd door Anish Giri).  Jan Timman wordt geïnterviewd over Max Euwe wiens partijen hij de afgelopen jaren uitvoerig analyseerde. Wist u al dat de elo-rating inmiddels ook in andere sporten wordt gebruikt?

In zijn column is Loek van Wely ‘zoals gewoonlijk niet bang om mijn (gekwalificeerde) mening te geven’. Anna-Maja Kazarian neemt ons mee in de laatste trends in het online schaken. Dimitri Reinderman schotelt u een puzzel voor. Natuurlijk valt er ook weer het nodige te leren (of op te lossen) op het gebied van opening, eindspel en tactiek, en valt er nog heel veel meer te lezen in dit nummer!

Het volgende nummer van Schaken.nl zal eind november 2023 verschijnen.

Wanneer u zich nog niet geabonneerd heeft en dat alsnog wilt doen: kijk hier voor meer informatie.