Het BPB Limburg Open, dat jaarlijks wordt gehouden met Pinksteren, is toe aan haar elfde editie. In korte tijd is het toernooi in Maastricht uitgegroeid tot één van de grootste toernooien van Nederland met elk jaar meer dan 400 deelnemers en een buitengewoon gezellige sfeer. Er wordt gespeeld in 7 rondes verdeeld over 4 dagen in het Pinksterweekend, wat zorgt voor een relatief rustig speelschema en voldoende tijd tussendoor om een waar vakantiegevoel op te doen.
Na de jubileumeditie van 2016, met bijna 500 deelnemers(!), zal het toernooi dit jaar in het teken staan van een Vierlandenstrijd. De buitenlandse spelers Matthew Sadler (EN, 2680), Christian Bauer (FR, 2627) en Sebastian Bogner (DE, 2600) komen naar Maastricht voor de hoofdprijs van €2250. De Nederlandse eer zal worden hooggehouden door oud-Nederlands-Kampioen Ivan Sokolov (2629). Met 4 2600-spelers is dit de sterkst bezette editie van het toernooi ooit. Zij zullen concurrentie krijgen van onder anderen de Groningse Grootmeesters Sipke Ernst en Jan Werle en de Braziliaan GM Alexandr Fier, die met zijn spectaculaire spel het toernooi al eens op zijn naam geschreven heeft.
Het 11e BPB Limburg Open zal dit jaar worden gehouden van 2 t/m 5 juni in de Geusselthal in Maastricht. Er zijn een kleine maand voor het toernooi 350 inschrijvingen en naar verwachting zullen dit er in totaal 450 worden. Zij spelen in de groepen A (2050+), B (1800-2100), C1 en C2 (beide 1850-). In de ruim opgezette speelzaal zullen GM Zhaoqin Peng en FM Frank Erwich voor eenieder aanwezig zijn om partijen te analyseren. Het live-commentaar bij de bovenste borden in de A-groep zal worden verzorgd door IM Stefan Kuipers.
 
Inschrijven is nog mogelijk tot woensdag 31 mei 23:59 en vanzelfsprekend worden ook bezoekers gedurende het toernooi van harte welkom geheten.