Zaterdag 7 april wordt de achtste en voorlaatste competitieronde van dit seizoen gespeeld. Een kans om mee te dingen naar de New in Chess schoonheidsprijs. De winnaar ontvangt deze keer een exemplaar van Strategic Chess Exercises: Find the Right Way to Outplay Your Opponent van Emmanuel Bricard.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
De Franse grootmeester Emmanuel Bricard stelde een boek samen bestaande uit 90 strategische opgaven. De opgaven zijn met opzet niet gegroepeerd naar thema (in een partij weten we ook niet wat het dominante thema is), en concentreren zich op de plannen die in de stelling zitten. Het gaat om opgaven in middenspel- en eindspelsituaties. Natuurlijk is het niet zo dat tactiek geen enkele rol speelt in de opgaven – dat is in een partij ook niet zo. Een goede en serieuze manier om te trainen!