De derde ronde in het Condigne Open NK was echt niet tam te noemen, maar toch vielen er aan de bovenste zeven borden liefst zes remises. Alleen Vyacheslav Ikonnikov bleef op honderd procent, via een zeer bedaarde eindspelzege op de 16-jarige meester Liam Vrolijk. Een wandeling van de witte koning door het centrum bracht de Rus (al eens Open kampioen in 2014) de winst.
Erik van den Doel was het langste bezig in de hele Open groep, maar in een eindspel van loper tegen paard kreeg hij Max Warmerdam niet op de knieën. De landgenoten Sharma Himanshu en Chanda Sandipan deden elkaar niet veel pijn. De speler met de meeste kansen op 3 punten was Casper Schoppen, die na wat doelloos gemanoeuvreer van Lucas van Foreest een mooi stellingsvoordeel kreeg. Maar in een stelling die nog steeds goed voor de Utrechter oogde bood Schoppen remise aan.
Manuel Bosboom miste een dot van een winstkans tegen de Servische grootmeester Ivan Ivanisevic. In plaats daarvan koos hij voor een zeer fraaie weg naar remise.