Bij het NK D (NK schaken t/m 12 jaar) in Rijswijk bleek afgelopen zaterdag wederom dat de meisjes niet onderdoen voor de jongens. Sterker nog in de categroie algemeen won voor de derde keer op rij een meisje. Na tweemaal Machteld van Foreest was het ditmaal Wendy Huang uit Eindhoven. Voor Wendy was het al de tweede titel dit jaar, na de Meisjes C titel.
Het leek er in eerste instantie op dat het ditmaal anders zou zijn. Tot en met ronde 7 stonden steeds diverse jongens bovenaan. Wendy profiteerde echter maximaal door in ronde 8 de koploper te achterhalen en stand te houden. Daar kwam in ronde 9 nog een kandidaat bij. Vervolgens sloeg ze in een barrage toe door beide medekoplopers Arthur de Winter (Nieuw-Vennep) en Roger Labruyere (Almere) terug te wijzen. Wendy won van Arthur en had aan een remise tegen Roger vervolgens voldoende om de driekamp te winnen. Arthur werd tweede en Roger derde. 

Wendy Huang (foto org)
Bij de meisjes was het even spannend. Dana Verheij uit Dordrecht had weliswaar 6 uit 6 gescoord de eerste twee dagen. Op de slotdag ging het beide nog fout. Ze verloor van Amelia Jonkman (Beverwijk), maar herpakte zich goed tegen Lauri Maris (Winterswijk) na een aanvankelijk mindere stelling. Manasvita Basa (Almere) en Amelia Jonkman waren wel inmiddels naast haar gekomen in punten. Alledrie wonnen in ronde 9 en een barrage moest uitsluitsel geven. 
Dana Verheij won beide partijen en werd zo alsnog kampioen. Manasvita werd tweede en Amelia derde.

Dana Verheij (foto org)
Op de site van de Haagse Schaakbond staan alle resultaten, partijen, trucs en foto’s. 
Dit jaar had de organisatie tevens een primeur. Zij kregen hulp van ChessZebra. De software van ChessZebra kan in een paar seconden leuke fragmenten uit een partij halen met een bepaald thema, een combinatie, goede zet of juist een blunder. Alle deelnemers kregen dan ook direct na afloop van de prijsuitreiking als aandenken een standaard met een leuk fragment uit een eigen partij gespeeld tijdens het toernooi.
ChessZebra heeft per deelnemer ook een hele reeks fragmenten beschikbaar gesteld en zal deze via de KNSB aan de deelnemers aanbieden.
Het NK D werd alweer voor de 29e keer op rij door de HSB in samenwerking met de KNSB georganiseerd. Volgend jaar dus weer een jubileum.