Op 8 en 9 februari werd alweer het derde kwalificatietoernooi van dit seizoen gehouden. Eindhoven was ditmaal het decor voor de 50 deelnemers en deelneemsters.
In de A groep (zowel jeugd algemeen als meisjes t/m 18 jaar) won verrassend de nog maar 11-jarige Wendy Huang (Eindhoven). Zij deed dit overigens buiten mededinging voor de kwalificatieplekken voor het NJSK, aangezien zij als Nederlands Kampioene in de C categorie al geplaatst is. Sjoerd van Roon (Rosmalen) was de favoriet, scoorde een gelijk aantal punten als Wendy, maar verloor in 2e ronde het onderlinge duel. Alisha Warnaar (Leiderdorp) werd derde algemeen en greep tevens het meisjes ticket voor het NJSK. Johan Heskes (Den Haag) en Ciro Catalan (Zoetermeer) profiteerden van het geringe aantal deelnemers in deze groep (7) en gaan ook naar het NJSK. 
In de B groep was de concurrentie met 20 deelnemers voor 4 kwalificatieplekken een stuk groter. Job Verheul (Spijkenisse) zal bijzonder blij zijn met zijn winst in deze groep met 5,5, uit 7. Roger Labruyère (Almere), Wahe Boghossian (Hengelo) en Tommy Grooten (Eindhoven) eindigden op een half punt achterstand. Op onderling resultaat was Roger het beste, daarna Wahe, gevolgd door Tommy. Beste van de meisjes was Veronique Bogouslavskii (Enschede). Manasvita Basa scoorde evenveel punten, maar had het onderlinge duel verloren. Zij had zich overigens al geplaatst via de 1e kwalificatie.
De groepen Meisjes C en Jeugd C speelden apart. In de Jeugd C speelden de Brabanders om 1 ticket voor het NK. Dat werd gewonnen door Gachatur Kazarjan (Helmond) met 6,7 uit 7. Bij de C meisjes was Luana Mensing (Sliedrecht)  de sterkste met 6 uit 7. Elysia Feng (Eindhoven) werd tweede op een half punt door 3 winstpartijen in de slotronden (super zondag). Josephine Damen (Nijmegen) en Nora Yeh (Leiden) eindigden op punten gelijk daarachter met beiden 4,5 uit 7. Ze speelden niet tegen elkaar, hadden ook evenveel weerstandspunten en evenveel Sonneborn punten. Het reglement zegt in dat geval dat beiden zich voor het NJSK hebben geplaatst. Proficiat!
Zie de volledige eindstanden op de toernooisite. 
De organisatie was in handen van de NBSB in samenwerking met de Eindhovense schaakverenigingen ESV en WLC en de KNSB. Zij hadden er veel werk van gemaakt met veel extra’s voor de deelnemers. FM Mark Haast was beschikbaar als toernooicoach beide dagen (mogelijk gemaakt door het Rob Brunia fonds), er waren veel live borden (> 20) en er was een Chinees buffet geregeld  op de zaterdagavond. 
De laatste kwalificatie van dit seizoen is op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari 2020 in Delft. Ben je nog niet geplaatst, dan is dat je kans, schrijf je op tijd in.