Acht grootmeesters staan op de startlijst van het Open NK, dat op dinsdag 23 juli voor de 51ste keer los gaat in de gemeente Rheden — sporthal Theothorne natuurlijk!
Dimi Reinderman, de kampioen van 2015, is ratingfavoriet, maar de PopquizGrandmaster gaat geduchte concurrentie krijgen. Van de co-winnaar van 2018 bijvoorbeeld, de nu 18-jarige Lucas van Foreest die vorige maand in Amsterdam zo verrassend Nederlands Kampioen werd. Van de gehaaide Rus Maxim Turov, die twee keer meedeed aan het Open NK en beide malen won (2005 en 2011). Of van nieuwkomer Alberto David, de gelouterde GM van Italiaanse origine uit Luxemburg (of andersom?!). Of schiet één van de ‘huisgrootmeesters’ Roeland Pruijssers, Slava Ikonnikov of Daniel Hausrath (van wie de eerste twee nu nog druk bezig zijn in Leiden) weer eens uit de slof?
Naast vele bekende gezichten (we noemen maar even publieksfavoriet Manuel Bosboom, de teruggekeerde houwdegen Reiner Odendahl en Herman Grooten) staat er een flink aantal jeugdspelers op de lijst — zowel bovenin als onderin. Dat is een garantie voor verrassingen. Die zullen in de komende twee weken zo veel en zo smeuïg mogelijk voor het voetlicht worden gebracht op onze liveblog. Mis het niet!