Woensdagmiddag werd via Playchess weer in twee groepen gesnelschaakt voor de KNSB Jeugd Internet Grand Prix, voor de felbegeerde GP punten.
Vanaf het begin ging Jonas Hilwerda in de groep voor jeugdspelers met een jeugdrating van 1400 of hoger aan de leiding, terwijl Wiggert Pols verloor van Tim Grutter die zelf in de derde ronde verloor van Jonas. Dat bracht in de vierde ronde een interessant duel tussen Wiggert en Jonas. Jonas, die voor de Bird Opening koos, kreeg een mooie aanval doordat hij de pionnen voor de koning van zijn tegenstander kon wegslaan. Wiggert bracht echter op tijd verdedigers richting zijn eigen koning en hierna ging de strijd lange tijd gelijk op. Jonas won uiteindelijk een pion en kwam in een eindspel met Paard + pion tegen Paard, dat met maar enkele seconden op de klok moest worden gespeeld. Het lukte Jonas om te promoveren, waarmee zijn vierde punt binnen was.
In de vijfde ronde versloeg Jonas Arne, met de mooie slotzet Pd2! (zie diagram), waarna opgeven de enige optie was. 

Loek van der Hagen versloeg Tim Grutter. Hiermee liep Jonas nog meer uit, en was hij al zeker van de winst van de groep. Op de tweede plaats eindigde Wiggert Pols, derde werd Arthur Maters, beiden met 3,5 punt.
Bij de groep met een jeugdrating lager dan 1400 was het Arno van der Lubbe die uitstekend startte: met 4 uit 4. Een viertal spelers achtervolgde hem op een punt achterstand. In de vijfde ronde won Polle van Arendonk, ofwel Pollux tegen Arno met een mooie lokcombinatie een stuk (zie volgend diagram). en op gelijke hoogte met Arno kwam. 

Zwart aan zet slaat toe, zie je hoe?
De laatste ronde ging Polle echter ten onder aan een aanval van Schrijverke1-01 (Timo Huijben), terwijl Arno (Dutchpride) vrij snel won en daarmee voor de eerste keer het toernooi op zijn naam schreef! Op de tweede plaats eindigde Torterra (Rogier Burger), met 4,5 punt evenveel als Timo die derde werd.
De negende Grand Prix van het seizoen is op woensdag 17 mei, aanvang 17:00 uur. Er worden dan – zoals altijd – zes partijen gespeeld met een speeltempo van 3 min + 3 sec per zet. Meer informatie is te vinden op www.knsbgp.nl.
Oplossing opgave: 1…Txd4 wint een stuk want op 2.Txd4 volgt de dubbele aanval Pxe2+.
Zie voor de tussenstanden en eindstanden van GP8