Volgers van het Twitch kanaal van de schaakbond die op 31 maart klaarzaten voor de uitzending over The Lasker Method merkten al snel dat er iets mis was. Ondanks verwoede pogingen lukte het niet om de technische problemen op te lossen zodat uiteindelijk besloten is om deze uitzending te herprogrammeren op woensdagavond 14 april. 
Clubschakers zijn veel teveel bezig met het leren van openingsvarianten en het zoeken naar subtiliteiten. Laat dat toch over aan de grootmeesters! Dat is althans de mening van de Nederlandse IM Gerard Welling en zijn co-auteur Steve Giddins in hun boek The Lasker Method to Improve in Chess. De auteurs benadrukken het gebruik van gezond verstand volgens de principes van wereldkampioen Emanuel Lasker (Common Sense in Chess). Speel een tijdloze opening met niet teveel theorie, bereik een gezond middenspel en beheers een aantal basis principes in het eindspel – dat is hun advies in het kort. Daar valt natuurlijk meer over te zeggen!
Woensdag 14 april kunt u van 20.00-21.00 uur via het twitch kanaal van de schaakbond een gratis webinar volgen waarin Gerard Welling voorbeelden zal behandelen uit The Lasker Method en de methode zal toelichten.
Wanneer u live meekijkt dan kunt u via de chat ook zelf vragen stellen die Gerard in samenspraak met IM Stefan Kuipers zal beantwoorden. Later terugkijken kan natuurlijk ook. Nieuwsgierig naar het boek? Zie hier 
KNSB-leden krijgen 20% korting op de aankoop van het boek. Stuur een e-mail met uw naam en lidmaatschapsnummer naar bondsbureau@schaakbond.nl. Deze actie is geldig in de maanden april en mei.