Paul van der Sterren was voor Anish Giri de laatste Nederlandse schaker die zich kandidaat mocht noemen in de race om het wereldkampioenschap. De Nederlandse grootmeester beëindigde zijn professionele carrière twintig jaar geleden, maar is nog steeds actief in de schaakwereld onder andere als voorzitter van het Max Euwe Centrum, maar zeker ook als schrijver van mooie schaakboeken. Een van die boeken is zijn onlangs opnieuw verschenen autobiografie Zwart op Wit.
Woensdag 24 februari kunt u van 20.00-21.00 uur via het twitch kanaal van de schaakbond een gratis webinar volgen waarin Paul van der Sterren aan de hand van Zwart op Wit hoogte- en dieptepunten van zijn carrière zal bespreken. Dat gaat aan de hand van belangrijke partijfragmenten waarbij zeker ook de psychologische en menselijke aspecten aan het bod zullen komen.
Wanneer u live meekijkt dan kunt u via de chat ook zelf vragen stellen die Paul in samenspraak met IM Stefan Kuipers zal beantwoorden. Later terugkijken kan natuurlijk ook.
Mocht u na het zien van de uitzending geïnteresseerd zijn in Zwart op Wit. Het boek is onder andere te bestellen via deze website.