Op 14 en 15 april werd in Tilburg gestreden om de schaaktitels t/m 10 jaar. De strijd bij de jeugd algemeen ging het hele toernooi tussen de twee topfavorieten: Yichen Han (Eindhoven) en Machteld van Foreest (Groningen). In de vijfde ronde speelden ze tegen elkaar. Yichen won die wedstrijd, maar moest dit wel volhouden tot ronde 9. Zowel in ronde 7 als ronde 9 had hij het moeilijk. Hij speelde uiteindelijk remise in de slotronde tegen Polle van Arensdonk (De Meern) en eindigde op 8,5 uit 9. Machtend bleef bij en behaalde 8 uit 9 en werd nipt tweede. Roger Labruyère (Almere) werd derde met 7 uit 9.
Bij de meisjes was Dana Verheij (Labruyère) de verrassing. Zij had Manasvita Basa (Almere) verslagen en ging met een 100% aan de leiding.na ronde 4. In ronde 5 verloor ze echter van de andere verrassing Elysia Feng (Eindhoven). 
Op de tweede dag was Manasvita echter ongenaakbaar en won alles. Met 8 uit 9 werd zij kampioene van Nederland. Dana werd tweede en Elysia derde beiden met 7 uit 9.
Het NK E vond eenmalig plaats in Tilburg vanwege een bruiloft. de accommodatie beviel uitstekend. De organisatie had er weer een waar feest voor de deelnemers van gemaakt.
Zie voor de gehele eindstand en foto’s de website.