Vanwege de corona-pandemie worden de wereldjeugdkampioenschappen dit jaar niet fysiek georganiseerd. De FIDE heeft wel een aantal online jeugdkampioenschappen uitgeschreven. Zo wordt de FIDE Online Rapid World Cup Cadets & Youth in de maand augustus gespeeld. In totaal nemen hier 14 Nederlandse jeugdspelers aan deel: Chenwu Zhu, Yichen Han, Arthur de Winter, Roger Labruyere, Wendy Huang, Manasvita Basa, Elysia Feng, Lauri Maris, Jonas Hilwerda, Tim Grutter, Rolinde den Heijer, Luna Huang en Janice Fu.
Inmiddels is het kwalificatietoernooi achter de rug en hebben 3 Nederlandse talenten zich geplaatst voor de laatste 16 spelers in de knock-out fase. Dat zijn Arthur de Winter (Open t/m 14 jaar), Luna Huang (Meisjes t/m 10 jaar) en Machteld van Foreest (Meisjes t/m 14 jaar). De Nederlandse spelers worden begeleid door Merijn van Delft.
De uitslagen van alle Nederlanders in het kwalificatietoernooi zijn hier te vinden. De resultaten van Machteld, Luna en Arthur komen hier te staan. 
Het knock-outschema van Luna. Het knock-outschema van Arthur. Het knock-outschema van Machteld. De partijen worden om 17.00 uur en 18.30 Nederlandse tijd gespeeld en zijn live te volgen via Chess24 en de officiële website.