Na de winterstop wordt op zaterdag 9 februari de zesde ronde van de KNSB competitie gespeeld. Met een mooie partij kunt u weer meedingen naar de NIC schoonheidsprijs. Voor deze ronde ligt het gloednieuwe boek Game Changer voor de winnaar klaar.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
Mooie partijen staan er zeker ook in Game Changer. Het boek van Natasha Regan en Matthew Sadler vertelt het spectaculaire verhaal van het kunstmatige intelligentiesysteem AlphaZero dat schaken leerde door in een paar uur miljoenen partijen tegen zichzelf te spelen. Na die paar uur was AlphaZero in staat om de sterkste engine van de wereld (Stockfish) te verslaan. Matthew Sadler en Natasha Regan onderzochten de manier waarop AlphaZero speelde en kwamen tot interessante inzichten. Zo is er veel te leren van AlphaZero op het gebied van openingstheorie, maar ook van de behandeling van het middenspel (opspelen van randpionnen, voorkeur voor stellingen met ongelijke lopers, lange termijn offers voor het initiatief, etc.).