Zaterdag 3 februari is de eerste competitieronde van het nieuwe jaar en alweer de zesde van dit seizoen. Een mooie gelegenheid om met een prachtige partij voor de NIC schoonheidsprijs te gaan. Voor deze ronde ligt The Shereshevsky Method voor de winnaar klaar.
Mikhail Shereshevsky is een gerenommeerde Russische trainer die zijn visie op schaaktraining beschrijft in The Shereshevsky Method. In het eerste deel beschrijft hij hoe een openingsrepertoire op te bouwen en benadrukt hij het belang van het studeren van klassieke partijen. Het tweede deel is een uittreksel van zijn beroemde boek Endgame Strategy. In het derde deel beschrijft hij zijn visie op het moderne schaaktrainerschap met allerlei onderwerpen als het berekenen van varianten, hoe schaakliteratuur te gebruiken, etc.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl