Zaterdag 10 maart is alweer de zevende competitieronde van dit seizoen. In veel klassen is het nog spannend. In de meesterklasse zou de topper tussen LSG en En Passant cruciaal kunnen zijn in de strijd om het landskampioenschap. In klasse 1B zou HWP Sas van Gent tegen de Stukkenjagers wel eens kunnen gaan beslissen over promotie naar de meesterklasse. Of de topwedstrijden ook leiden tot mooie partijen zullen we zien. Hoe dan ook kan iedereen een gooi doen naar de NIC schoonheidsprijs. Voor deze ronde ligt How Ulf Beats Black voor de winnaar klaar.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
De titel How Ulf Beats Black betekent dat de schrijver – Cyrus Lakdawala – er vanuit gaat dat iedereen wel weet wie met ‘Ulf’ bedoeld wordt. De schrijver is dan ook een fan van de Zweedse grootmeester en oud-wereldtopper. In zijn bekende bloemrijke en geestige stijl beschrijft Cyrus Lakdawala het repertoire waarmee Andersson stellingen bereikt die heel onschuldig lijken, en dan zijn nietsvermoedende tegenstanders overspeelt. Een super-solide repertoire voor mensen die graag tactische complicaties ontwijken en strategische eindspelen willen spelen. Alle mogelijke antwoorden voor zwart op Ulf’s beginzetten 1.Pf3 en 2.c4 worden behandeld.