Zaterdag 16 maart is de volgende competitieronde. In de meesterklasse staat het duel BSG-LSG IntelliMagic op het programma dat weleens beslissend zou kunnen zijn voor het landskampioenschap. De winnaar van de schoonheidsprijs van deze ronde ontvangt Devoted to Chess: The Creative Heritage of Yuri Razuvaev dat is samengesteld door Boris Postovsky.
Partijen uit de meesterklasse worden ingevoerd door de thuisspelende vereniging en dingen automatisch mee. Maar ook fraaie partijen uit andere klassen kunnen worden ingezonden naar e-mail adres: schoonheidsprijs@schaakbond.nl
Devoted to Chess gaat, zoals de ondertitel al duidelijk maakt, over de schaaknalatenschap van de Russische trainer Yuri Razuvaev. Het boek is samengesteld door Boris Postovsky (een levende legende in de Russische schaakwereld die onder andere als coach vier keer de Olympiade won), maar het is geschreven door vele grote namen. Het boek bevat geanalyseerde partijen van Razuvaev, maar ook artikelen van zijn hand. Daarnaast zijn er herinneringen aan Razuvaev geschreven door grote spelers en trainers. Hierbij is het misschien genoeg om de namen Kasparov, Kramnik, Karpov, Spassky, Topalov, Anand en Carlsen te noemen om duidelijk te maken dat Razuvaev een heel bijzondere trainer was, wiens verdiensten door de allergrootsten werden onderkend.