Hans Böhm heeft donderdag 3 mei de vijfkamp tegen Loek van Wely gewonnen om de ‘Homo Ludens Trofee’. Gemakkelijk ging dat niet want pas rond 21 uur viel de beslissing in het laatste onderdeel backgammon (3-2). Eerder op de dag had ‘Mr. Chess’ het tafeltennissen en biljarten gewonnen, terwijl zijn Brabantse uitdager de score weer gelijktrok (2-2) door toe te slaan bij het tennis en tafelvoetbal.
Beide schakers startten hun vijfkamp bij TTV Hilversum. De techniek en routine van Hans Böhm, die in zijn jeugd lid was van een tafeltennisvereniging in Rotterdam, gaven de doorslag tegen de soms fel aanvallende Van Wely: 21-13 en 21-17. Wel kwam de Ossenaar in de tweede set nog op een 9-6 voorsprong. Ook het biljarten (driebanden) eindigde in een vrij eenvoudige overwinning voor Hans Böhm: 15-4. De Hilversummer gaf zijn tegenstander weinig kansen om caramboles te maken.
Loek van Wely bracht de spanning terug door de tennispartij op het bekende Melkhuisje in Hilversum overtuigend te winnen met 6-1 en 7-5. Vooral zijn sterke service en forehand gaven de doorslag. Wel kwam Böhm in de tweede set nog op een 5-3 voorsprong. Het aansluitende tafelvoetbal in Café Brabant inspireerde de Nederlands kampioen blijkbaar dusdanig dat hij score gelijk wist te trekken (2-2), hoewel beide spelers nauwelijks voor elkaar onder deden: 10-8, 4-10 en wederom 10-8 ten gunste van Van Wely in de beslissende set.
Zo moest uiteindelijk backgammon in Huize Böhm de doorslag geven. Onder het toeziend oog van onder anderen Jan Timman nam de gastheer al snel een 12-2 voorsprong, waarna de strijd beslist leek. Van Wely toonde zich een uiterst taaie tegenstander door met gedurfd spel de stand terug te brengen tot 13-11, waarna Hans Böhm met zijn routine uiteindelijk via 14-11 en 15-11 de match om de Homo Ludens Trofee in zijn voordeel besliste.